Friday, November 9, 2012

Feel nothing.



Am not strong as I should be.
Its so hard.
I need you.
Iknow im not perfect.
I have flaws.
But my feeling for you is real.
 =_______=

Monday, September 10, 2012

Tahniah Tahniah Tahniah


Hmmm ermmm ummm sebak tetiba hari ni. Sebak gembira terharu barangkali dengar kawan kawan archi dapat sambung degree. Alangkah seronoknya kalau saya yang rasa, rasa perasaan yang takut eksaited gembira nak nangis pun ada. Tapi menyesal sekarang dah tak guna. Memang diri tak apply upu awal tahun dulu, konfiden macam boleh pergi hadapi alam pekerjaan yang memang sengsara tiap2 hari. Fuuuu perit nak bercerita. :(

Bila tengok kawan kawan archi dapat sambung, macam dah nekad bila UPU keluar semula, memang nekad nak apply.. dapat perkara kedua, doa usaha tawakkal tu penting. InsyaALLAH. Harap semangat ni berkobar kobar. Sentiasa. (: Semoga sentiasa dipermudahkan untuk meyambung pelajaran dalam degree. Amin..

Buat kawan kawan yang dapat menyambung pelajaran. Tahniah tahniah tahniah kawan kawan. Selamat menjadi student kembali. Jangan lupa kawan poli ni. =____=

Monday, August 27, 2012

Day 10 – A photo of your favorite place to eat.

Day 10 – A photo of your favorite place to eat.

VIVA HOME 

Lokasi : Food Court Viva Home Cheras
Makanan kat situ semua sedap... Serius. :D *mukatelanairliur. Hahahaha


FULL HOUSE

Lokasi : Giant Batu 9 Cheras
Makanan : Chicken chop, spagethi sedap. Desert sangat sedap. Brownies dengan ice cream . rasa nak jilat je pinggan tuu.. Hahaahaha. Air honey Dew best !

Day 9 – A photo of the item you last purchased.




Last purchased : Selipar nose untuk raya. Hehehe..

Last Iftar before Syawal.


Assalamualaikum.. Dah lama tak update belog.. Mari dengar cerita basi ! Makan di Full House kali kedua di Giant Batu 9 Cheras sangat best sebab kali ni makan dengan penuh nikmat di bulan Ramadhan walaupun served dia lambattttt sangattt.. Hahahaha. Tujuan ke giant ingin mengambil tiket rezeki dari kawan Kak Zette yang baik hati. Terima kasih kak zette. Bayangkan kalau tak ada tiket tu. Konfirm balik sehari sebelum raya, acane takbir dah bergema aku masih dalam bus? Okei tak dapat bayangkan sebab tak pernah alami. T_T . 
Alhamdulillah. 

Mari tengok gambar di bawah. Apasal aku nampak sedikit budak? Hahaha. Ini perasang!

Roomate aku yang banyak tolong bawak aku ke sini. Ceh bajet rambut sama dengan adira..... Hahahaha :D. Thanks roomate. 



Comel sangat kereta niiiii .. warna purple pula tu. Geram ! 

Friday, August 10, 2012

Contest: Ucapan Selamat Hari Raya to Eqbal Zack...

 Assalamualaikum.
Salam Jumaat buat rakan rakan blogger semua. 

Ini kali kedua join contest dari blogger Abg Eq. Contest yang sangat menarik buat jari jemari laju menaip keyboard (:  Ada rezeki dapatlah merasa duit raya dan hamper dari Abg Eq. Hihihi. 


Nak join contest ni klik di sini http://www.eqbalzack.com/ . Cepat cepat join sebelum taikh tutup 12 Ogos ni. (: 


Baca ini dengan teliti :

Send a Ucapan Selamat Hari Raya to Eqbal Zack in no more than 50 words ................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................

Rules
1. This contest is open to all followers/fans of www.eqbalzack.com.
2. Contest starts 8 August 2012 (Wednesday) and ends on 12 August 2012 (Sunday), 11:59 pm.
3. All entries received after 12 August 2012, 11:59 pm will not be entertained.
4. Winners list will be posted on www.eqbalzack.com by 14 August 2012 (Tuesday, 10.00 am).
5. Blog about this contest (tag at least 1 blogger) on your blog with a link back to this post.
6. Ucapan Selamat Hari Raya to Eqbal Zack in Bahasa Melayu or Bahasa Inggeris should be submitted viaCONTACT FORM within this site. It is better to use a CONTACT FORM for this purpose to avoid plagiarism.
7. Winners will be selected based on the most creative message (no more than 50 words).


Semoga berjaya kawan kawan. (:


Nota hujung jari : Akin kita tag awak tau. hihi http://akinamar.blogspot.com/

Monday, August 6, 2012

Hukum Karma.

Hukum Karma.
Kau percaya?
Aku tak percaya.
Ia mengarut.
Sebab aku tahu.
Allah Maha Adil. 

Kalau karma kau percaya dari dulu.
Dan ia terjadi pada kau.
Mungkin balasan kau?
Mungkin karma kau percaya terjadi kat kau.
Kenapa tak pikir karma pada kau?
Kau salahkan orang lain.

Karma.

Tuesday, July 17, 2012

365 hari


Gembira, senyum, kelat, tawar, pahit, manis masam semua ada. Gembira lah hati walaupun jasad langsung tak merasa perasaan tu. Bersyukur lah Alhamdullilah sekurang-kurangnya ada insan yang sudi pinjamkan kasih sayang, perasaan suka rindu pada kau. Senyum lah diri,senyum walaupun hati sedang menangis. Ingatlah kebaikan yang insan itu lakukan, pinjamkan buat kau. Emosi kemarahan yang kau ciptakan musnahkan kejujuran, kepercayaan insan tu pada kau. Apa lupa segalanya? =_='


Maira sebelum : Salah bila kita bertanya untuk kepastian ?
Maira selepas   : Kenapa tak bertanya dari hati ke hati. Kenapa kau serang direct macam peluru 
                          tak bersepadu. Menyesal di kemudian hari apa dapat? 
Maira sebelum : Salah bila kita nak dapatkan intipati di sebalik cerita kau dia ?
Maira selepas   : Past is past. Tak sepatutnya kau buka cerita lama. Cerita lama kadang kadang
                          buat insan manusia itu berubah untuk dapatkan yang terbaik.
                          Mungkin bila dia jumpa kau, dia dah rasa cukup.. lupa apa yang dia cakap?
Maira sebelum : Perlu ke mesej tiap hari call tanya pergi mana buat apa semua bagai?
Maira selepas   : Maira, mana sikap yakin kau pada dia. Dia trust ka kenapa kau tak boleh mantain 
                          perasaan tu? Jangan buat dia penat, menyampah dengan sikap kau yang suka 
                          tuduh membabi buta, syak wasangka cemburu tahap gaban tak tentu hala 
                          melampau-lampau.
Maira sebelum : Saya takut, saya takut akan kehilangan dia. Yeah biarlah saya cakap fine apa saja
                          ikut emosi tapi sebenarnya tak. Itu kata emosi bukan kata hati ikut fikiran. Hmm
Maira selepas   : Ambil masa lah fikir maira, buatlah keputusan yang sebetulnya. Kalau dia lembut
                          hati, sayang lagi pada kau mungkin dia akan bagi peluang yang terakhir. Mungkin.
Maira sebelum : I`m fine maybe but i really meant i`m not fine, please accompany me. :(
                          I said i already ate but i meant am starving.
                          I said go away but i meant show me you care enough to stay.
                          I said i`m just cold but i meant i didn`t want you seeing the scars.
                          I said i was better i meant i have never been this bad. :(

Aku dah biasa nak dapat sesuatu, dah biasa menunggu lama , terlalu lama bila ada insan yang sebaik dia aku jadi tak pandai., tak pandai untuk menghargai. Teruk diri ini.. terlalu teruk..
Ya Allah..... peritnya rasa. sedihnya rasa.. rindunya rasa.. Diri jadilah kuat sekuatnya. =____=.

Biarlah saya bermimpi mengucapkan pada diri sendiri. Mungkin awak lupa sebab i`m destroy everything right, ruin everything right? .
Happy 1st Annivesary Fruit Heart. 17072012 


apa dalam fikiran : harap ada senyuman untuk saya sedikit. sedikit. :(
             

Saturday, July 14, 2012

Ingat senang =___=

" bukan mudah...


Lupakan benda yang pernah kita sayang.
Lepaskan benda yang pernah kita sayang.
Lepaskan benda yang kalau boleh ingin kita simpan selama lamanya.
walau bukan depan mata, biarlah hadirnya dalam hati.


Lakukan..
bukan mudah melakukan.
bukan mudah melupakan.
bukan mudah melepaskan.


tahu.
tulis.
niat.
cakap.
senang.
cepat.
tapi, buat.
susah.
lama, lambat.
amik masa.
susah, sangat sangat sangat suka kan?
tahu, saya tahu.


susah.
tahu, saya tahu apa rasanya.


"

Thursday, July 5, 2012

#1 Just posted a photo.


Tajuk kat atas ala ala instagram tak.. Hahahha. Adohaiiii bila nak pakai henpon baru ni. Harap ada lah rezeki lepas ni. InsyaALLAH. Tak nak cakap pasal pone., ni ha cute bebenor domo naik motor ni bawak tisu satu bakul. Motif. Fikirkan. (:

Later update again. Assalamualaikum. :D

Hmmm


Hmmmmm. konfius dengan hati sendiri. Shuhhhhh pergi jauh jauh boleh.
I think i should take this note how to save my heart. 

Maybe i always compare my self with others sebab tu jadi camgini. 
=_______='

Wednesday, July 4, 2012

Harap sentiasa ada sinar.


O ALLAH, please grant NOR HAMIRA BINTI YAHYA a.k.a maira wishes and prayers. May ALLAH give her strenght and patience to endure the trials that she going through also make her better and be successful in this world and the next. Ameen. 

Self, please refresh our niat, my prayers and my rites. 
Self, my living and my dying are for ALLAH. 
Self, please be ikhlas and ALLAH knows thus HE granted our niat. InsyaALLAH. Ameen.

Salam nifsu Syaaban. Alhamdulillah. 

Saturday, June 23, 2012

Day 8 – Your dream wedding.


Rolling on the floor. :p 
My dream wedding ? Hahahaha. Tak pernah terpikir nak kahwin buat masa sekarang. Apa ingat kahwin senang ? Tak ada calon tak pikir pun. >,<
Memandangkan ni salah satu rule game ni, post juga lah.. Hihi


 Prince and Princess. Cewahh :D


Natural Beautiful (:


 White wedding for guests. :D


Bridemaids kaler pastel and vintage. Kah kah. Bajet bajet :p



Nice right ? Aummmm :D


Lighting, Natural view, wow ! Its cool babeh. oshemm kan ? (:


Verangan lebih lebih rasa nak muntah hijau. Hahaha. Done my game. :D
Later update day nine ten sebelas doblas bla bla bla.

Notahujungjari : Esok balik kampung. Yipppiiiii. Dah berbulan tak balik. Lupa daratan ke hape? T_T 

Thursday, June 21, 2012

Miley Cyrus - Stay (Lyrics)



Iye, When I'm not around you please do take care of yourself because I'm too far to care for you :(
Stay with me okei. 


Wednesday, June 20, 2012

L♥VE

When i first sau you i fell in love and you smiled you knew.
- William Shakepeare -




Maira Yahya  ♥

Thursday, June 14, 2012

Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.




Alahaiiii omelnyer sugar glider ni..., Niat untuk membeli dan membela tak kesampaian. Acteli niat untuk membeli dari tahun lepas lagi masa tu aku sem 6. Hati memberontak2 bila ada jiran bela binatang alah lagi comel nie yang diberi nama KIKI. Bukan cemburu tapi gelagat binatang alah nie buat hati rasa nak kempal tangan sambil penyek penyek. Aisshhh penyek penyek manja. (: 
Dulu survey harga sampai RM250 ada yang cecah sampai RM 300, mahal bagi aku yelah time tu kekurangan duit sebab simpan duit untuk finale project,makan sewa dan sebagainyer.. Simpan je lah hasrat tue sampai sekarang.. Huhuhu


Hati dah tak memberontak sekarang sebab wishlist makin bertambah takut tak terjaga binatang alah comel ni. Pikir makan, pakai,ubat pet ni lagi kan kan kan ? Andai kata suatu hari hasrat hati memberontak kembali aku nak beli jugak. tak kira ! *hentakhentakkaki.. :p Andai hasrat termakbul, aku nak letak nama sugar glider aku LIAM.. (:




notahujungjari : Macam mana nak hilangkan perasaan yang tak ada hati nak bekerja ? Hmmm





Wednesday, June 13, 2012

Tidak seperti kau.

Aku bukan orang kaya.
Aku bukan orang berjenama.
Aku bukan memilih tempat mewah.
Aku bukanlah tahu jenama luar negara.
Aku bukan lah banyak harta.
Aku bukan lah anak emas.
Aku siapa nak arah ajak kau ikut kerenah aku.
Aku tak ada kereta.
Aku siapa. Berbeza sekali dengan kau. 

Bila aku baca aku jadi meluat, bukan sebab aku cemburu tak bersyukur apa yang aku ada tapi bila dia kepunyaan aku aku jadi sakit hati sebab apa aku inginkan idamkan, semua dah berlaku antara kau dengan dia. Hmmmmm.

Thursday, May 24, 2012

Life Part 1



Tak pernah.
Langsung tak pernah terpikir akan jadi sebegini. Tak pernah terdetik yang aku akan lalui kehidupan macam ini. Mungkin sebelum nie pernah berangan tapi tak sangka ia terjadi.. Oh kehidupan sukar benar nak jangka. Betul lah kata orang, kita hanya merancang, ALLAH yang tentukan. Mungkin apa kita hajati tak dapat sebab ALLAH ada janjikan yang lebih baik untuk kita. I believe that. (:

Pekerjaan .
Alhamdulillah syukur ke hadrat ILAHI, sudah hampir 4 bulan lebih aku bekerja. As a drafter at Omega Engineering Sdn.Bhd. Banyak cabaran dugaan perasaan hampir 4 bulan ni aku alami. Suka, menyampah, terkilan semua ada tapi aku sentiasa positifkan minda take it all as experience. Yes kalau bukan pengalaman aku cari, dah lama aku cetak surat resign. Runsing, jadi stress bila memikirkan tapi apakan daya. Barangkali ramai yang beranggapan bila dah bekerja masyuk, senang ada pekerjaan yang boleh membanggakan. But for me, semua tu tak penting. Boleh memakan diri bila terkena penyakit hazard psikososial. Seriusly.. ! Cuma kadang kadang aku terpikir, WHY selalu tak bernasib baik dari dulu sejak praktikal. Hmmmm.
Tidaklah aku ingin memburukkan company tempat aku kerja but sometimes I feel happy but sometimes I don’t have any feeling work here.  Positif ! I have another plan for my future, hopefully everything will be fine.

Money.
Part important in my life. Not me lah but I think all people in word lah kan. Alhamdulillah mungkin setiap bulan ada income masuk tapi manusia tak pernah rasa cukup kan.? Why ahh..??
Ya Allah berkatilah rezeki aku setiap hari, permudahkanlah urusanku setiap hari, permudahkanlah langkah pencarian aku setiap hari, tetapkanlah hati aku dengan ikhlas menjalankan fardu kifayah iaitu bekerja.  Semoga halal setiap sen yang aku perolehi. Amin..
Yup, aku setuju with Maria Elena Zarul, nak saving bila dapat gaji mesti ada discipline. Dan sekarang baru nak mula. Mungkin she divide 50 % for responsibilities, 30% savings and 20%  for  miscellaneous. But for me, gaji aku tak dalah sebesar Kak Maghiaaa.. hehehe..
Dah tolak itu ini, cukup2 lah untuk sebulan. Tak nak mengeluh2x insyALLAH harap cukup setiap bulan. Cuma bila dah bekerja, tanggungjawab dah ada. Tanggungjawab untuk diri sendiri dan family. InsyaALLAH semoga dipermudahkan. Okei stop pasal money.Cakap lama lama boleh jadi migraine. Heee.. :D



Buntu. Bunyi perut yang tak enak sebab bendera jepung menyerang. Barangkali mood roller coster. 
Continue next entri. :D



Nota hujung jari : Pernah terpikir tak siapa diri anda 5, 10 tahun akan datang ?:B

Thursday, May 3, 2012

Marvel The Avengers



Marvel The Avengers 

Hahaahah aku nak gelak dulu….. Ada certain part yang buat aku sakit perut sebab ketawa. Cerita ni pun sangat awesome. Kasi 5 bintang kelip kelip.. I love iron man.. Hahah :D  Rugi sangat siapa yang tak pergi tengok.. puas hati laa tapi macam ada something wrong time aku tengok.. Cermin 3D tu tak cukup power ke hape sebab effect dia tak BOOM sangat macam cerita Final Destinantion.  Atau mata aku yang tak cukup power?  Heheheh..  Totatly movie ni dari awal sampai akhir tak mengecewakan lah.. Sangat best.. ! :D Macam biasa setiap kali tengok movie aku layankan jew then aku terlelap.. What`s wrong with me haaaaa. ? sampai ejien yang dok sbelah aku tegur.. “ tidur ea? “ dengan pantas aku jawab “ tak, sejuk sangat tu macam ni !” hahaha. Tertidur sebab sejuk? Alasan logic ke haa.. Hahaha :D . Time tu kitaorang pergi tengok kat Viva Home, aku lebih suka tengok kat situ sebab boleh singgah makan kat food court Viva Home.. Ermmm makanan kat situ sangat nom nom nom.. Sedap sangat sampai menjilat jari……. (:
Thanks to my roomate yang sudi belanja.. Hihihi.. semoga sentiasa di murahkan rezeki dan bahagia selalu. Amin (:


Senyum hujung mingggu.


Hohoho… selalu dok teringat akan blog tapi setiap kali bukak mesti terus buntu kosong padahal banyak je cerita. Cerita pasal konvo part 1&2 tak di update sampai hari ini.. Memandangkan banyak je masa kat ofis, takda kerja nii haa nak cerita pasal movie yang aku tonton.. Hahah :D


Battleship :

Awesomeng.. :D

Awesome maaa. ! Kasi 7 bintang kelip kelip.. best movie yang aku pernah tengok kot tahun 2012.. heeee.. Tapiiii aku tak tahu lah apa masalah aku iaitu setiap kali aku tengok wayang mesti aku akan terlelap sekejap,yang tak tahan selalu part klimaks.. Aishemennn apa kena dengan aku pun tak tahu.. Lepas tu mulalah menyesal sebab tak tengok time tu.. =___=.
Cerita yang menarik, panggung penuh seat kat tepi layan kan jew. Nasib baik roomate, Ejien bagi idea beli tiket dulu then tengok malam tu pun Full!


Haaaa ni nak cerita pada sebelah petang , memandangkan hari minggu tak tahu nak buat apa.. my roomate ajak pergi Leisure Mall Cheras jalan jalan..Senang cerita cuci mata lah.. Hahahah :D
This is first time aku pergi sana..aiii memanglah baru beberapa bulan dok Kl! Hahahah.. :D
Sampai sana terus cari makanan sebab dari pagi tak makan dan kami serbu…… ……
SubWay….. Aummmmm sodapnyerrr sebab dapat makan makanan yang sangat segar dan berkhasiat. Hehehe.. Acteli aku ni tak pandai sangat  nak makan makanan yang besar2 likes burger,pizza dan semua makanan yang besarlah.. Bagi aku macam susah jew nak buka mulut telan makanan tu.. Hahahaha :D but i`m really thankful to ejien yang ajar makan sampai aku Jatuh Cinta.. Hahaha.. Ay ay ay roomate ejien, jangan sampai saya ajak awak pergi makan lagi.. :p Hhahaha



Nom nom nom :D

Kenyang seheh sampai my tummy full dan malas nak jalan.. :D then kita orang pergi Popular.. Ejien my roomate kasi baucer buku RM50 !! yehaaaaa syoknyerrrrr dapat beli novel 2 biji.. Alhamdulillah senyum tak terkata sebab dah lama tak beli novel  dan akhirnya dapat beli dengan percuma.. Hehehe Arigatou Yutaka. (: After that, kita orang jalan jalan sampai lengih kaki.. hahaha weekend yang sangat seronok..  Singgah masuk Tropicana beli selipar warna turquoise jalan jalan lagi…. :D

Selipar baru.. weee :D

Baucer Rm50 . Alhamdulillah
Opssss aku tak tahu lah sejak duk jauh dengan family aku selalu teringin nak makan benda pelik pelik.., kesian my roomate yang selalu jadi mangsa kena teman. Perut penuh denga  subway pun aku masih nak beli Roti Boy Boy.. hahahah..  Tangki aku besar sikit hari tu.. =____=
Alhamdulillah dapat juga roti pebret then kitaorang balik… Alhamdulillah Ya Allah kerana permudahkan keinginan aku dan terima kasih Ejien.. Sayang my roomate <3




Notahujungjari : Mana gambar my roomate? Hahahaha :p

Monday, April 30, 2012

Friday, April 27, 2012

#Star 1

mahu menjadi bintang yang sentiasa berkelip warna warni, sentiasa ceria gembira senyum dalam apa jua keadaan.
 InsyaALLAH (:

Wednesday, April 25, 2012

22 Tahun (:

Allah selamatkan kamu..,
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan NOR HAMIRA BINTI YAHYA.
Allah selamatkan kamu..,
( nyanyi untuk diri sendiri )

Alhamdulillah syukur ke hadrat ALLAH S.W.T kerana masih di beri kesempatan untuk bernafas.
Ya Allah terima kasih masih memanjangkan usiaku. Hari ni genap usiaku 22 tahun 25 April 2012.
Sebak, sedih, gembira, semua perasaan bercampur baur saya rasa sekarang.

Kalau boleh saya nak balik…, peluk cium salam tangan ma saya. Insan yang melahirkan saya.., insan yang menjaga, mendidik, membelai saya dari kecik.. even bila besar dah kurang tapi saya tahu ma masih beri perhatian kat saya dan anak anaknya yang lain.. Ma, walaupun ma tak baca blog aley, aley nak ucapkan terima kasih, tiada siapa boleh gantikan tempat ma.. Maafkan aley ma kalau aley ada buat salah silap.... Aley saying ma. <3..,
 Sabarlah wahai hati bulan 6 dah tak lama, time tu cuti lah puas puas bersama keluarga. =______=

Along, angah,achik, bakal abg ipar and Kak Dah terima kasih sebab buat saya menangis baca post korang. :/ Mana ada merajuk lagi……. Alaaaaa kalau merajuk pun tak susashkan korang pun kang kang? Aley pulih sendiri kang kang? Mana ada suruh pujuk pujuk .. :/ #manjasikit jew.
Kakak kakaku dan abang iparku, hadiah jangan lupa k. ? :p

Dan Terima kasih  buat kawan kawan rapat, kawan muka buku, kawan twitter, kawan email, kawan bloggers, kawan myspace, Hi5 yang sudi wish sempena hari jadi saya. Tak lupa juga kawan yang hantar meseg by hp. (:  Terima kasih semorang… Ikhlas saya sedih sebak bila baca.. saya pikir dan berpendapat bila orang wish bermakna dia mendoakan kita. . Semoga Allah memberkati semorang yang mendoakan saya. Thanks once again.


Akhir, buat someone yang dekat di hati.., Saya expect awak orang pertama wish. Ya saya expect lebih tapi sebaliknya.. Mungkin awak lupa. Mungkin awak sibuk. Mungkin awak terasa hati dengan saya sampai awak tak nak wish atau memang awak tak nak wish.. Hmmmmmm Takpelah saya terima walupun saya sedih. Cuma saya nak cakap I hate you but I love you.



#12 Wordless Wednesday





Happy Birthday Hamira Yahya 

Saturday, April 14, 2012

Cara nak remove " timeline "

Assalamualaikum .. Breep breep !

Facebook nampak buruk...! Tak suka bebenor sebab gambar tulisan semua gedabak jadi besar..,
Fesbuk lama lagi menarik, kemas, nak post something pun macam semangat je kan. ? :p

Meh nak kongsi cara nak remove timeline fesbuk tu..
Kredit to http://cintatulip.blogspot.com ajar acane cara nak remove.

Baca dan ikut step ini dengan betul k. Selamat mencuba semua (:


1 . Log in website nie timeline remove klik sini

2. Pilih browser yang selalu korang guna. Mozzila , Goggle Chrome ,
 Internet Explorer


3. Klik salah satu browser yang korang guna, satu sahaja yea. 


4. Then, akan ada download 1 program. Klik RUN. Akan keluar macam gambar kat bawah nie.
    Klik Continue then ADD. 






5. Refresh facebook atau Log out dan Log in semula akaun fesbuk anda.


Tengok bawah (:
Tadaaaaaa..  fesbuk saya kembali normal.






Nota hujung jari : Mereka yang tak buat cara ni mungkin akan nampak timeline anda. cara ni hanya sekadar software untuk disable timeline. Jangan pelik kalau kawan kawan anda cakap fesbuk masih dalam timeline.

Sekadar berkongsi., Selamat mencuba :D

Wednesday, April 11, 2012

Christina Perri - A Thousand Years


Pepagi sampai tengahari peneman hawa telinga.
Sampai petang maybe..?
Malam maybe.. ?

Sunday, April 8, 2012

Me likey !

One day maybe i will buy this watch. Double likey. Isit sweet right.?
Soft colour, have bling blings.. Serious it. 

Dulu waktu sekolah rendah menengah sampai lah belajar di poli peringkat diploma, pakai jam sepuluh ringgit pasar malam. Always pergi pasar malam hari khamis tu, cari jam sepuluh hinggit buat koleksi. 

Time tu tak pekir pun brand ke tak asal tangan belah kiri ada jam. Lagi important jam bagi aku waktu exam. Fuhhh gelabah kalau tak pakai jam sebab takut habis masa. Teringat waktu sekolah dulu beli jam kartun, time tu femes kartun EMILY. Jam tu masih tersimpan rapi di rumah. Kebanyakkan jam sepuluh hinggit aku ni tahan hampir 5 bulan then perlu di ganti bateri baru. Paling lama aku pakai 1 tahun.. jam warna putih..,jam paling aku sayang sebab ada bling bling macam jam kat bawah nie tapi sayang jam tu dah rosak,pecah sebab tangan aku terhentak kat meja. Habis ! 

Tapi bila dah bekerja manusia akan bertukar jadi demand ? Semua benda nak berjenama ? Nak yang class je ? Tak boleh tengok orang lebih,.., mesti nak ikut ? 

Oh no! nope bagi saya.. When you get achievements in your life, you must want something right. Lebih paham orang cakap benda yang bernilai, benda yang buat ka puas hati atas usaha, penat lelah ka bekerja. Right.? Aku berkata kata hanya sekadar memberi pendapat sebab aku dapat rasa selama 3 bulan nie..

Begini rasanya susah ma dan abah. Aku dapat rasa sekarang even belum berkahwin tapi nak build up diri, nak stabilkan diri, nak survive diri kat tempat orang, kota raya yang agak besar, semua benda pakai wang..

 Buat diri nie rasa 
I WILL DO MY BEST, IN MY LIFE FOR MA ABOH AND MY FAMILY.  

Bila takda kerja, ni lah hasilnyer godek mr google cari jam yang ada bling bling. Oh lambatnyer one day tu nak sampai.. Kalau aku beli sekarang, haaa jawabnyer bulan ni aku makan pasir.. HAHAHA .:D

Jom tengok jam idaman. One day tu agak agak jam ni masih ada ke? *wondering

Colour febret tu biru ala turqoise, putih.. Pink takkkk !

Putih suci bersih, hitam dek keunggulan :p Hahahah
Mana aku tak suka ada star kat jam tu.. 
♥   

♥ Purple Putih... Duit kertas jatuhlah kau depan muka aku nie.. Hahaha. !
Rm450.00 ... Bhahahaha * hilang akal kalau beli sekarang sebab aku bukan anak raja !!

Ada jam aku berkenan lagi.. Kalau masuk wishlist present birthday ada orang nak layan tak? Hahahah
p/s : Macam tak elok je kan terhengeh2 mintak kat kakak2., betul tak ? Tapi _____________



Nota hujung jari : Nak update pasal konvo Part 1 & 2 tapi mood non hado sebab gambar tak dapat lagi then sarah said memori hilang.. Habis memori :/ wuwuw..




Wednesday, April 4, 2012

#11 Wordless Wednesday





Apa jadi kalau tiap tiap hari makan nie.
Eh betul kew kupon nie..?

Note to self

God is the reason why even in pain,

 I smile in confusion, I understand

 in betrayal, I trust and in fear, 

I continue to fight.

Thursday, March 29, 2012

Officially Archi Graduate PRELUDE

Selamat awal pagi.. dah lama tak rasa feel update awal awal pagi.. memang buntu tiada idea hanya biarkan jejari keding terasa tulang yang menekan keyboard.. 
Nak update pasal konvo tempoh hari tapi hanya memuat turun gambar gambar yang akan menjadi seribu kenangan, terpahat di ingatan dan di hati.
Ya, saya percaya setiap gambar dapat mentafsir segala emosi, perasaan dan segalanya.
Selamat menjamu mata dengan gambar gambar konvo saya. ( PRELUDE )
TAHNIAH BAKAL GRADUAN POLITEKNIK PORT DICKSON 
terutamanya my classmates DIPLOMA IN ARCHITECTURE BATCH DISEMBER 2010/2011

BFF WANABEE

(:

PRE GRADUATION 

LALITAMPLOM



sambungan part | akan di update kemudian.
NYTE PEEPS. 
(:

Assalamualaikum

Wednesday, March 28, 2012

#10 Wordless Wednesday





Be thankful for what you have; you'll end up having more.
 If you concentrate on what you don't have, you'll never, ever have enough.

(:






nota hujung jari : Rindu keluarga. Begini rupanya pikul tanggungjawab sara diri sendiri. 

Wednesday, March 14, 2012

#9 Wordless Wednesday


coklat boleh menghilangkan stress, buat kita lupa masalah. 
saya perlu. >.<

Serba tak kena.

Sakit.. Itu keadaan aku rasa sekarang.., semua orang aku nak marah,semua perkara aku buat tak kena, semua benda aku nak hempas. nasib baik lappy aku tak baling sekali sebab aku masih ingat ini bukan aku punya.. Bila period pain datang menyerang sekaligus dengan gusi membengkak gara gara gigi bongsu nak tumbuh..,Gusi ada jangkitan,siap bernanah.. teruk kan ? :(  aku jadi lain..,Haiihhh  sekejap tersedar then unstable mood semula.., Sekarang aku dah tak pandai nak kawal emosi aku, asyik nak touching sesuka hati, nak moody jew.. Macam tak elok jew keadaan macam tu.. Hmmm =________=

Mereka mereka suruh aku senyum.. Aku mampu tapi tak lama..

Dan cuba lagi... nyata tidak mampu.. Sakit di hati juga siapa tahu..,
Apakah semua ni? Memang kita tak suit kew? Bila jauh ada jew yang tak kena. Saya ke yang cipta semua masalah tu...?  hmmmm


Maaf andai saya selalu buat awak marah, maaf andai saya buat awak rimas, maaf buat awak menyampah. 
Sememangnyer tiada siapa akan paham perangai saya.

Hamira Yahya, jangan buat orang tak suka kau lah.. Tolong jaga perangai boleh? 


in mind : imissyou :(