Thursday, May 24, 2012

Life Part 1



Tak pernah.
Langsung tak pernah terpikir akan jadi sebegini. Tak pernah terdetik yang aku akan lalui kehidupan macam ini. Mungkin sebelum nie pernah berangan tapi tak sangka ia terjadi.. Oh kehidupan sukar benar nak jangka. Betul lah kata orang, kita hanya merancang, ALLAH yang tentukan. Mungkin apa kita hajati tak dapat sebab ALLAH ada janjikan yang lebih baik untuk kita. I believe that. (:

Pekerjaan .
Alhamdulillah syukur ke hadrat ILAHI, sudah hampir 4 bulan lebih aku bekerja. As a drafter at Omega Engineering Sdn.Bhd. Banyak cabaran dugaan perasaan hampir 4 bulan ni aku alami. Suka, menyampah, terkilan semua ada tapi aku sentiasa positifkan minda take it all as experience. Yes kalau bukan pengalaman aku cari, dah lama aku cetak surat resign. Runsing, jadi stress bila memikirkan tapi apakan daya. Barangkali ramai yang beranggapan bila dah bekerja masyuk, senang ada pekerjaan yang boleh membanggakan. But for me, semua tu tak penting. Boleh memakan diri bila terkena penyakit hazard psikososial. Seriusly.. ! Cuma kadang kadang aku terpikir, WHY selalu tak bernasib baik dari dulu sejak praktikal. Hmmmm.
Tidaklah aku ingin memburukkan company tempat aku kerja but sometimes I feel happy but sometimes I don’t have any feeling work here.  Positif ! I have another plan for my future, hopefully everything will be fine.

Money.
Part important in my life. Not me lah but I think all people in word lah kan. Alhamdulillah mungkin setiap bulan ada income masuk tapi manusia tak pernah rasa cukup kan.? Why ahh..??
Ya Allah berkatilah rezeki aku setiap hari, permudahkanlah urusanku setiap hari, permudahkanlah langkah pencarian aku setiap hari, tetapkanlah hati aku dengan ikhlas menjalankan fardu kifayah iaitu bekerja.  Semoga halal setiap sen yang aku perolehi. Amin..
Yup, aku setuju with Maria Elena Zarul, nak saving bila dapat gaji mesti ada discipline. Dan sekarang baru nak mula. Mungkin she divide 50 % for responsibilities, 30% savings and 20%  for  miscellaneous. But for me, gaji aku tak dalah sebesar Kak Maghiaaa.. hehehe..
Dah tolak itu ini, cukup2 lah untuk sebulan. Tak nak mengeluh2x insyALLAH harap cukup setiap bulan. Cuma bila dah bekerja, tanggungjawab dah ada. Tanggungjawab untuk diri sendiri dan family. InsyaALLAH semoga dipermudahkan. Okei stop pasal money.Cakap lama lama boleh jadi migraine. Heee.. :D



Buntu. Bunyi perut yang tak enak sebab bendera jepung menyerang. Barangkali mood roller coster. 
Continue next entri. :D



Nota hujung jari : Pernah terpikir tak siapa diri anda 5, 10 tahun akan datang ?:B

Thursday, May 3, 2012

Marvel The Avengers



Marvel The Avengers 

Hahaahah aku nak gelak dulu….. Ada certain part yang buat aku sakit perut sebab ketawa. Cerita ni pun sangat awesome. Kasi 5 bintang kelip kelip.. I love iron man.. Hahah :D  Rugi sangat siapa yang tak pergi tengok.. puas hati laa tapi macam ada something wrong time aku tengok.. Cermin 3D tu tak cukup power ke hape sebab effect dia tak BOOM sangat macam cerita Final Destinantion.  Atau mata aku yang tak cukup power?  Heheheh..  Totatly movie ni dari awal sampai akhir tak mengecewakan lah.. Sangat best.. ! :D Macam biasa setiap kali tengok movie aku layankan jew then aku terlelap.. What`s wrong with me haaaaa. ? sampai ejien yang dok sbelah aku tegur.. “ tidur ea? “ dengan pantas aku jawab “ tak, sejuk sangat tu macam ni !” hahaha. Tertidur sebab sejuk? Alasan logic ke haa.. Hahaha :D . Time tu kitaorang pergi tengok kat Viva Home, aku lebih suka tengok kat situ sebab boleh singgah makan kat food court Viva Home.. Ermmm makanan kat situ sangat nom nom nom.. Sedap sangat sampai menjilat jari……. (:
Thanks to my roomate yang sudi belanja.. Hihihi.. semoga sentiasa di murahkan rezeki dan bahagia selalu. Amin (:


Senyum hujung mingggu.


Hohoho… selalu dok teringat akan blog tapi setiap kali bukak mesti terus buntu kosong padahal banyak je cerita. Cerita pasal konvo part 1&2 tak di update sampai hari ini.. Memandangkan banyak je masa kat ofis, takda kerja nii haa nak cerita pasal movie yang aku tonton.. Hahah :D


Battleship :

Awesomeng.. :D

Awesome maaa. ! Kasi 7 bintang kelip kelip.. best movie yang aku pernah tengok kot tahun 2012.. heeee.. Tapiiii aku tak tahu lah apa masalah aku iaitu setiap kali aku tengok wayang mesti aku akan terlelap sekejap,yang tak tahan selalu part klimaks.. Aishemennn apa kena dengan aku pun tak tahu.. Lepas tu mulalah menyesal sebab tak tengok time tu.. =___=.
Cerita yang menarik, panggung penuh seat kat tepi layan kan jew. Nasib baik roomate, Ejien bagi idea beli tiket dulu then tengok malam tu pun Full!


Haaaa ni nak cerita pada sebelah petang , memandangkan hari minggu tak tahu nak buat apa.. my roomate ajak pergi Leisure Mall Cheras jalan jalan..Senang cerita cuci mata lah.. Hahahah :D
This is first time aku pergi sana..aiii memanglah baru beberapa bulan dok Kl! Hahahah.. :D
Sampai sana terus cari makanan sebab dari pagi tak makan dan kami serbu…… ……
SubWay….. Aummmmm sodapnyerrr sebab dapat makan makanan yang sangat segar dan berkhasiat. Hehehe.. Acteli aku ni tak pandai sangat  nak makan makanan yang besar2 likes burger,pizza dan semua makanan yang besarlah.. Bagi aku macam susah jew nak buka mulut telan makanan tu.. Hahahaha :D but i`m really thankful to ejien yang ajar makan sampai aku Jatuh Cinta.. Hahaha.. Ay ay ay roomate ejien, jangan sampai saya ajak awak pergi makan lagi.. :p Hhahaha



Nom nom nom :D

Kenyang seheh sampai my tummy full dan malas nak jalan.. :D then kita orang pergi Popular.. Ejien my roomate kasi baucer buku RM50 !! yehaaaaa syoknyerrrrr dapat beli novel 2 biji.. Alhamdulillah senyum tak terkata sebab dah lama tak beli novel  dan akhirnya dapat beli dengan percuma.. Hehehe Arigatou Yutaka. (: After that, kita orang jalan jalan sampai lengih kaki.. hahaha weekend yang sangat seronok..  Singgah masuk Tropicana beli selipar warna turquoise jalan jalan lagi…. :D

Selipar baru.. weee :D

Baucer Rm50 . Alhamdulillah
Opssss aku tak tahu lah sejak duk jauh dengan family aku selalu teringin nak makan benda pelik pelik.., kesian my roomate yang selalu jadi mangsa kena teman. Perut penuh denga  subway pun aku masih nak beli Roti Boy Boy.. hahahah..  Tangki aku besar sikit hari tu.. =____=
Alhamdulillah dapat juga roti pebret then kitaorang balik… Alhamdulillah Ya Allah kerana permudahkan keinginan aku dan terima kasih Ejien.. Sayang my roomate <3




Notahujungjari : Mana gambar my roomate? Hahahaha :p