Sunday, November 21, 2010

D.U.I.T

assalamualaikum
fuhhh tiup ckit habuk2 yg ade kat belog ini !
ouch sudah lame rasenyer xmengupdate cerita kt belog nie..D.U.I.T ?
kite cube lakukan untuk dapatkan hasil yg terbaek dan e2 lah yg sedang di lakukan
doa = usaha = ikhtiar = tawakkal
kite harap doa ini mujarab setelah sekian lame mencubedoa putus cinta apabila mengalami kekcewaan =.=
apabila mengalami kekecewaan seperti putus cinta,putus tunang , bercerai suami isteri dan sebagainya maka ikhtiar yang boleh dilakukan untuk melupakan kekasih letak tapak tangan pada dahi atau dada kemudian bace ayat berikut. setelah selesai membaca ayat tersebut,genggam tapak tangan dan kemudian buat isyarat buang . ( SURAH AR-RA`AD ayat 39 )" Allah menghapuskan jua apa yang dikehendakiNYA "


CINTA SEJATI ? perkara yang selalu di semaikan oleh setiap pasangan tapi kite manusia hanya merancang ALLAH yang menentukan segala2nya..yeahh kite sokong perkara nie !


" jika benar kamu sayangkan dia, maka lepaskannya .. jika dia kembali padamu, maka dia adalah milikmu. jika tidak dia bukan milikmu "" Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat dan dipegang. Namun begitu ia boleh dirasai oleh HATI <3 "" Tuhan memberikan dua kaki untuk kite berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar, dua mata untuk melihat, TETAPI mengapa TUHAN hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? kerana TUHAN telah memberikan sekeping hati lagi pada seseorang untuk kita mencarinya ... "


Ya Allah Ya Tuhanku, permudahkan urusanku, jauhkanlah perasaan sedih ini dalam hidupku. Sesunguhnya ENGKAU MAHA MENDENGAR.


pada mereka yg sedang mengalami keadaan yang sama seperti kite, harap bersabar n sentiasa positifkan minda yea (:

1 comment:

 1. fuh3~(tiup2...)
  eh2..
  Salam cik puan umah...
  akin tlng2 tiup ckit habuk kat cnie xpe kan..hee;D
  maira..
  kte plng suke ayat nie..hee
  " Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat dan dipegang. Namun begitu ia boleh dirasai oleh HATI <3 " ^^

  ReplyDelete